Foldpolitik


Med principperne i foldpolitikken skal det sikres at:

 • Samtlige heste har mulighed for at komme på fold.
 • At opstalderne ved hvor hvornår deres hest/heste har plads på foldene.
 • At foldene bliver udnyttet bedst muligt
 • At der tages hensyn til foldene
 • At hestene grupperes bedst muligt, så ovenstående kan opnås.
 • Opstalderne mødes hvert forår og planlægger sæsonens brug af folde. Børn er repræsenteret ved deres forældre.Regler for folde på Ponygården Solvang.

 1. Alle heste og ponyer der benytter foldene, skal undersøges og om nødvendigt behandles for orm regelmæssigt. Det vil sige 2 gange årligt
 2. Hest eller pony tildeles fold for så vidt muligt et år af gangen.
 3. Opstår der problemer med at en hest eller pony kan gå på tildelte fold, kontaktes bestyrelsen mhp løsning af problemet. Man er selvfølgelig velkommen til selv at have forslag til løsningen.
 4. Opstår der problemer af vedligeholdelsesmæssig art, forsøger man selv at lave midlertidig reparation. Problemet rapporteres ind til bestyrelsen.
 5. Ingen heste eller ponyer efterlades alene tilbage på foldene. Opstår situationen, tager man hesten eller ponyen med ind, eller kontakter ejeren.
 6. Når der ankommer nye heste eller ponyer til Ponygården, er det bestyrelsen, der tildeler en fold.
 7. Man står selv for spande/baljer til vanding af heste og ponyer.
 8. Det er den enkelte hesteejers ansvar at hans eller hendes hest eller pony kommer ud som hestevelfærdsloven foreskriver.
 9. Når der er stævne, og udvalgte folde bruges til parkering, skal der gives mulighed for at de heste og ponyer der er tildelt fold her, kan komme på en af de andre folde.